با روش های آبیاری شبانه در ترکیه از تبخیر جلوگیری می شود
“کمپین بهره وری آب” در سراسر ترکیه آغاز می شود.
در برنامه های آتی دولت ترکیه، الگوهای کاشت محصول مناسب با شرایط آب در دسترس برنامه ریزی و از روش های نوین آبیاری استفاده خواهد شد.با گسترش روش آبیاری شبانه از تبخیر جلوگیری می شود و در نتیجه راندمان در آبیاری کشاورزی افزایش می یابد.
در نتیجه همه این اقدامات، هدف افزایش راندمان آبیاری کشاورزی بوده که در حال حاضر 49 درصد است، تا سال 2030 به 60 درصد، تا سال 2050 به 65 درصد، تا سال 2070 به 70 درصد و تا سال 2100 به 75 درصد می رسد.
“کمپین بهره وری آب” با هدف جلوگیری از هدررفت آب در منازل، محل کار و صنعت، ایجاد زیرساخت های قانونی، استفاده از روش های نوین آبیاری در کشاورزی و افزایش آگاهی عمومی در ترکیه، از 31 ژانویه راه اندازی می شود.
کمپین مورد بحث در سرتاسر کشور تحت نظارت همسر رجب طیب اردوغان، امینه اردوغان، رئیس جمهور این کشور انجام خواهد شد. این کمپین با برگزاری نشستی در 10 دی ماه در مجتمع ریاست جمهوری آغاز می شود.
این کمپین همه اقشار جامعه، از کشاورزان تا صنعتگران، از دانشآموزان تا زنان خانهدار، از بخش خصوصی گرفته تا همه نهادها و سازمانهای دولتی را پوشش میدهد.
«سند راهبردی بهره وری آب و سند برنامه اقدام» نیز در چارچوب سازگاری با اقلیم در حال تغییر در نشست ارتقای کمپین بهره وری آب اعلام می شود.
استفاده های ثبت نشده ثبت خواهد شد
سندی که قرار است علنی شود شامل کارهایی است که باید انجام شود تا میزان تلفات آب که تا امروز 33.54 درصد است، تا سال 2033 به 25 درصد و تا سال 2040 به 10 درصد کاهش یابد.
با برنامه اقدام، اقداماتی مانند استفاده از سیستمهای اطلاعات جغرافیایی، سنجش از دور و اتوماسیون، ایجاد زیرمنطقههای مجزا و ثبت کاربریهای ثبت نشده اجرا میشود.
با روش های آبیاری شبانه در کشاورزی از تبخیر جلوگیری می شود
در محدوده برنامه اقدام، الگوهای محصول مناسب با شرایط آب در دسترس و خشکسالی حوضه ها نیز برنامه ریزی خواهد شد. سیستم های انتقال و توزیع به سیستم های بسته تبدیل می شود و از روش های نوین آبیاری استفاده می شود.
با گسترش روش آبیاری شبانه از تبخیر جلوگیری می شود و در نتیجه راندمان در آبیاری کشاورزی افزایش می یابد.
در نتیجه همه این اقدامات، هدف افزایش راندمان آبیاری کشاورزی که در حال حاضر 49 درصد است، تا سال 2030 به 60 درصد، تا سال 2050 به 65 درصد، تا سال 2070 به 70 درصد و تا سال 2100 به 75 درصد می رسد.
در چارچوب برنامه اقدام، زیرساخت های قانونی، اداری و فنی به منظور افزایش بهره وری آب در صنعت تقویت می شود.
با افزایش سطح بازیافت آب مصرفی، تکنیک های تولید پاک اعمال می شود و تا 50 درصد آب بازیافت می شود.
مصرف روزانه آب برای هر نفر به 100 لیتر کاهش می یابد
فعالیتهای آموزشی، اطلاعاتی و آگاهیبخشی برای اطمینان از تغییر رفتاری در استفاده فردی از آب تسریع خواهد شد. به منظور استفاده بهینه از آب، دستگاه ها، تجهیزات و مواد توسعه یافته و استفاده از آنها گسترش خواهد یافت. میانگین مصرف روزانه آب برای هر نفر که 146 لیتر است تا سال 2050 به تدریج به 100 لیتر کاهش می یابد.
کیفیت آب در حوضه گدیز افزایش می یابد
برنامه اقدام آبی گدیز که توسط وزارت برای بهبود کمی و کیفی منابع آب در حوضه گدیز تهیه شده است نیز در نشست ارتقاء بهره وری آب اعلام خواهد شد.
با اجرای برنامه اقدام که نمونه ای از رویکرد آبخیزداری یکپارچه است، منابع آب حوزه گدیز از نظر کمی و کیفی بهبود می یابد. با به حداقل رساندن اثرات مخرب سیل و خشکسالی و حفظ سلامت انسان، تنوع زیستی و اکوسیستم، سطح رفاه در حوضه افزایش می یابد.