یکی از سوالات مهمی که سرمایهگذاران املاک در ترکیه میپرسند این است زمانی که تصمیم جدی به خرید ملک در ترکیه گرفتیم و ملکی را پسندیدیم نحوه معامله به چه صورت است؟ و آیا معامله ملک در ترکیه با ایران تفاوتی دارد؟ در جواب باید گفت بله تفاوت دارد؛ دولت ترکیه برای حمایت از سرمایهگذار خارجی، قانونی تحت عنوان قانون رزرواسیون ملک دست اول وضع نموده تا از این طریق کمک کند خریدار خارجی که قصد سرمایهگذاری در این کشور را دارد خرید مناسبتری انجام دهد.
این بدین معنی است که با توجه به اینکه خریدار اصولاً اهل کشور دیگریست ممکن است نتواند به راحتی تشخیص دهد ملکی که خریداری میکند، برایش گزینه ایدآلی هست یا خیر برای همین ممکن است نیاز به تحقیق بیشتر در مورد موقعیت و مشاعات ملک، تحقیق در مورد سند و محاسن و معایب پروژه و همینطور برنامه ریزی مالی خودش برای تهیه، ترانسفر پول به ترکیه و در نهایت پرداخت مبالغ نقد یا اقساط به مالک داشته باشد. در این مقاله از گروه مشاوره و سرمایهگذاری دکتر آرش پدرام میخواهیم روال کار را برایتان شرح دهیم و مزایای آن را با هم بررسی کنیم.
نحوه رزرواسیون خرید واحد
های دست اول از سازنده:
اگر شما ملک دست اولی از سازنده پسندید مبلغی معادل یک درصد از ارزش ملک را به حساب سازنده واریز میکنید، سازنده آن واحد مذکور را اصطلاحا رزرو میکند و مدت زمان ۱۵ روز وقت دارید تا برای تنظیم قرار داد فروش تصمیم بگیرید. اگر چنانچه در این مدت منصرف شدید از خرید ملک، سازنده موظف است مبلغ رزرواسیون را به شما برگرداند
چرا رزرواسیون ملک دست دوم در ترکیه:
گرچه رزرواسیون ملک دست دوم در ترکیه اختیاری میباشد ولی برای اینکه در ملک دست دوم خرید موفقی داشته باشیم با توجه به اینکه مالک شخص هست، نه شرکت، باید اول باید برویم و کار را ببندیم؛ مالک ببیند که ما پسندیدیم، کارا با او رزرو کنیم تا دلگرم بشود که ما ملک را میخواهیم و بعد قیمت نهایی بدهد.
چرا مالک ملک دست دوم
تمایلی ندارد قیمت نهایی را به
راحتی عنوان کند؟
فرض کنیم مالک قیمت نهایی را بدهد و ما اینترست و علاقه مند نباشیم و دیگر اصلا دنبالش نرویم. در این جور موارد مالک اصلا دلش نمیخواهد ملک خودش را ازبین ببرد، زیرا قیمت تو بازار میپیچد که قیمت واقعی فلان مبلغ است و ایشان مبلغ الکی دارد عنوان میکند.
به این منظور برای اینکه یک ملک را به قیمت خریداری کنید بهتر است آن را رزرو بکنید، آنوقت ما به عنوان بروکر و معامله گر توان این را داریم که اصطلاحا برویم برای قیمت آخر! ما همینطوری نمیتوانیم از یک مالک بپرسیم قیمت آخر چند است؟ یا قیمت آخرت را به ما بده!
برای سادگی موضوع اینگونه تصور کنید که مثلا در ایران قصد خرید خودرو دارید و در سایت دیوار، یک آگهی میبینید برای خودرو و زنگ بزنید بگویید قیمت آخرت چند است؟ او به احتمال بسیار میگوید: آقا شما اصلا بیا ببین از نزدیک؛ ببین اصلا ماشین من را میپسندی؟! بعد من به تو قیمت میگویم..
بیشتر بخوانید:
سرمایهگذاری در استانبول, قسمت اول: چرا استانبول؟
سرمایهگذاری در ترکیه قسمت دوم: عرضه و تقاضا و زمانبندی سرمایهگذاری