ترکیه در سپیده دم تبدیل شدن به غول جهانی در تولید کشتی های نظامی است
یکی از مهمترین پروژه های افتخار صنعت دفاعی ترکیه، سکوهای دریایی است که همچنان در کارخانه های کشتی سازی نظامی و غیرنظامی تولید می شود. به گفته کارشناسان، ترکیه که همزمان برای خود و برای دو کشور مختلف کشتی های جنگی ساخته است، در آستانه تبدیل شدن به یک غول جهانی در زمینه کشتیرانی نظامی است.
بدون شک سکوهای دریایی یکی از مهم ترین مناطق تولید صنایع دفاعی ترکیه است. آنکارا که سالها تجربه حیاتی در این زمینه کسب کرده است، با پروژههای کشتی ملی (MIL-GEM) و زیردریایی ملی (MIL-DEN) این قابلیتها را بسیار فراتر برده است. این امر راه را برای ترکیه ای هموار کرده است که به ویژه در 10 سال گذشته موفق به تولید کلاس های مختلف خودروهای دریایی به ویژه برای نیازهای خود و صادرات به کشورهای دیگر شده است.
ترکیه استعدادی به دست آورده که می تواند به نسل های آینده منتقل شود.
ارکان در ابتدا تاکید می کند که برای صنعت دفاعی داخلی و ملی بسیار مهم است که یک کشور برای خود یک کشتی جنگی بسازد. بلافاصله پس از آن پرانتز دیگری باز می کند و می گوید: «کشتی به کشورهای خارجی برای انتقال این مهارت به نسل های آینده ضروری است. هیچ صنعت بزرگی در جهان نمی تواند تنها با تامین نیازهای کشور خود پایدار بماند. دانش خود را به اشتراک می گذارد.
از آنچه کوزان می گوید، می آموزیم که تولید کشتی های جنگی برای جهان، فناوری شما را در راس نگه می دارد. اثر اهرمی محصولات صنایع دفاعی بر دیپلماسی به خوبی شناخته شده است. ارکان بیان میکند که وضعیت برای کشتیهای جنگی تغییر نکرده است و توانایی تولید این پلتفرمها مستقیماً بر قدرت شما روی میز تأثیر میگذارد.
هر چه بیشتر تولید کنیم، بیشتر یاد می گیریم.
کوزان سلچوک ارکان نیز مثال عینی از موضوع دیپلماسی می آورد و موضوع را به اوکراین می آورد. جهان غرب در حال حاضر در حال اهدا یا تولید سلاح به اوکراین است. اما ما تنها کشوری هستیم که برای اوکراین کشتی های جنگی تولید می کنیم. ارکان می گوید و ادامه می دهد: علاوه بر این، کشتی های جنگی سیستم های بسیار بزرگی هستند. کارخانه های کشتی سازی مرکزی هستند که این سیستم های بسیار متفاوت را متحد می کنند. به عبارت دیگر، کشتی جنگی به معنای بسیار بیشتر از شغلی است که برای یک کارخانه کشتی سازی درآمد ایجاد می کند. همچنین یک مدل درآمدی است که دهها مؤسسه مختلف را قادر میسازد تا تجارت و تحقیق و توسعه انجام دهند. به عبارت دیگر، هر چه بیشتر تولید کنیم، کارهایی را که انجام میدهیم بیشتر یاد میگیریم و بهبود میبخشیم.»
ما در سپیده دم غول جهانی شدن هستیم»
دو جنبه مختلف سکه در تولید کشتی های جنگی در ترکیه وجود دارد: کشتی سازی های نظامی و غیر نظامی. کوزان سلچوک ارکان این وضعیت را کمی بیشتر توضیح می دهد: «کارخانه های خصوصی کشتی سازی در سراسر جهان در کشتی سازی نظامی تولید می کنند. دولت از آن حمایت سیاسی و مالی می کند. کارخانه های کشتی سازی عمومی یا نظامی برای این نوع کار ساخت و ساز رقابتی در سرتاسر جهان کمتر رایج هستند. نرخ توسعه کارخانههای کشتیسازی خصوصی ما به اندازهای خوب شده است که با کارخانههای کشتیسازی ساخت کشتیهای جنگی در جهان در نقطهای که به آن رسیدهایم رقابت کند.
سیستم های داخلی نیز همراه با کشتی ها صادر می شود.
تنها اندیشیدن به عنوان بستر در صادرات محصولات صنایع دفاعی می تواند گاهی ما را به مسیری اشتباه یا ناقص سوق دهد. به عنوان مثال، زمانی که کشوری SİHA ترکیه را خریداری می کند، دستور شلیک مهمات محلی/ملی نیز از این SİHA ها را صادر می کند. از کوزان سلچوک ارکان درباره وضعیت کشتی ها می پرسیم. ارکان ابتدا از جزئیاتی در مورد بعد ساخت و ساز کار صحبت می کند. وی تاکید می کند که ما رشد سالمی در تجارت کشتی سازی نظامی از قایق های کوچک تا قایق های بزرگ داریم. او به این نکته توجه می کند که به اندازه یک ناوچه رسیده ایم در حالی که قبلاً قایق های کوچک گارد ساحلی می ساختیم و صادر می کردیم.
در سیستم های تسلیحاتی نیز روند مشابهی وجود دارد.
به همین ترتیب، ما میتوانیم شاهد رشد مشابهی در سیستمهای تسلیحاتی باشیم… ما موفق شدیم سیستمهای تسلیحاتی تثبیتشده را همراه با قایقهای کوچک بفروشیم. امروزه با افزایش اندازه کشتی ها، سیستم های تسلیحاتی فروخته شده نیز افزایش یافته است. می بینیم که نه تنها تسلیحات بلکه سیستم ها و حسگرهای مدیریت جنگ کشتی نیز صادر می شود.
در عین حال، ناوهای دریایی برای اوکراین، ناوچه ها برای پاکستان و کشتی های گشت دریایی برای نیجریه تولید می کنیم. علاوه بر این، ما همچنان به صادرات قایق های نظامی کوچکتر به کشورهای مختلف ادامه می دهیم. هیچ کشتی نظامی وجود ندارد که ما نتوانیم برای دنیا تولید کنیم، اگر نرخ داخلی افزایش یابد و دولت ما به اندازه کشورهای خارجی از آن حمایت سیاسی و مالی کند.
تولید ناوچه های کلاس I
ضمن گفتگو با ارکان این موضوع، اطلاعات لحظه آخری آژانس ها نیز توجه ما را به خود جلب می کند. رئیس صنایع دفاعی پروفسور دکتر. اسماعیل دمیر اعلام کرد 3 فروند ناوچه کلاس استواژ در کدام کارخانه ها تولید می شود و اعلام کرد که این کشتی ها ظرف 36 ماه تحویل خواهند شد.
این وضعیت را از کوزان سلچوک ارکان می خواهیم. وی خاطرنشان کرد: با این اقدام نه تنها ظرفیت تولید کشتی های جنگی خود را در کشورمان دو برابر کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه با تعداد بازیگران قویتر و فزایندهای در بازار جهانی به جایگاه بهتری رسیدهایم، گفت: کارخانه کشتیسازی که کشتیهای جنگی میسازد، شرکتی است که کار با کیفیت و بالاترین کیفیت را در سراسر جهان انجام میدهد. . ما نه تنها در مورد کشتی های جنگی بلکه برای بسیاری از وسایل نقلیه دریایی مختلف به کارخانه های کشتی سازی خود اعتماد بیشتری به دست می آوریم. این بسیار بیشتر از سه ناوچه کلاس انباشته است که توسط کارخانههای کشتیسازی خصوصی تولید میشود، و ردپای انواع مختلف کشتیهای جنگی است که توسط کارخانههای کشتیسازی خصوصی ما تولید میشود.» او سخنان خود را به پایان می رساند.